„Biblia pierdută”, cartea care a doborât toate recordurile, împlineşte un an

La cel mai important eveniment literar al României, Târgul de Carte Gaudeamus, ediţia noiembrie 2015, cei 125.000 de vizitatori au votat „Biblia pierdută” a lui Igor Bergler drept “cea mai râvnită”carte a târgului şi s-au vândut 1.600 de exemplare în numai cinci zile.

La 1 septembrie se împlineşte un an de la punerea în vanzare a cărţii lui Igor Bergler, care a atins cifra record de vânzări de 82.000 de exemplare, devenind, astfel, cea mai vândută carte de ficţiune a unui autor roman din ultimii 20 de ani. Rând pe rând, acest roman uimitor a doborât record după record. Iată câteva dintre ele: a fost prima carte din România cu prevânzări de peste 10.000 de exemplare; peste 3.200 de exemplare s-au vândut în primul weekend după apariţia in librarii. De asemenea, fără precedent pentru o carte românească, una dintre cele mai mari agenţii literare din lume, Trident Media Group din New York, a câştigat dreptul să o reprezinte în lume.

“Mă încântă succesul cărţii, dar marea satisfacţie vine de la reacţiile cititorilor mei. Miile de mesaje primite în mediile în care e prezentă cartea de la cititori încântaţi şi entuziaşti, sunt cea mai mare bucurie a unui autor. Biblia pierdută e o carte mult mai complicată decât pare la prima vedere. Şi totuşi, spre bucuria mea, foarte mulţi cititori au înţeles care au fost intenţiile mele”, ne-a mărturisit Igor Bergler.