LSRS da startul sondajului ”Studiile in strainatate si intoarcerea acasa”

sondaj studiiLiga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) lanseaza astazi cel de-al patrulea sondaj „Studiile in strainatate si intoarcerea acasa” dupa cele derulate in 2010, 2012 si 2014 (www.lsrs.ro/sondaje-lsrs/). Perioada de desfasurare este 1 septembrie – 1 octombrie, iar formularul poate fi completat pe http://www.lsrs.ro/sondaj-lsrs-2016/.

Grup-tinta si obiective. Sondajul se adreseaza tuturor studentilor si absolventilor romani cu experienta de studiu in strainatate. LSRS isi propune sa afle ce anume i-a determinat sa studieze in strainatate, cum evalueaza experienta lor de peste hotare si care sunt perspectivele lor profesionale pe termen mediu si lung. Cautam, totodata, sa descoperim cum se raporteaza tinerii romani din strainatate fata de intoarcerea in Romania.

Intrebari si raspunsuri. Chestionarul cuprinde 20 de intrebari. Cu o singura exceptie, toate intrebarile contin variante de raspuns, astfel incat respondentul poate completa chestionarul in maxim 5 minute.

Rezultate asteptate. La finalul studiului, vom afla care sunt domeniile predilecte de studiu pentru romanii de peste hotare, ce ii motiveaza pe acestia sa studieze in strainatate si cat de multumiti sunt de experienta lor. De asemenea, vom descoperi ce ii motiveaza si ce ii descurajeaza in legatura cu eventuala lor revenire in tara. Nu in ultimul rand, vom afla informatii despre perspectivele profesionale si asteptarile fata de angajatorii din Romania, precum si despre principalele provocari legate de intoarcerea acasa.

Beneficiari. Rezultatele sondajului vor fi utile tinerilor din Romania care iau in considerare optiunea de a studia in strainatate. In ceea ce priveste piata muncii din Romania, rezultatele sondajului vor fi un bun reper pentru angajatorii care doresc sa atraga tineri cu experienta internationala de studii si care vor sa isi calibreze strategiile de recrutare tinand cont de asteptarile acestora. LSRS va face publice rezultatele complete ale sondajului odata cu finalizarea analizei, in cadrul Galei LSRS 2017.

Premii. Cei care completeaza formularul se pot inscrie intr-o tombola in care pot castiga 5x vouchere de cumparaturi in valoare de 20€ fiecare. Tot ce trebuie sa faca e sa isi adauge la finalul formularului adresa de e-mail si apoi sa astepte raspunsul nostru.

Acces la Sondaj. Sondajul poate fi gasit la urmatoarea adresa: http://www.lsrs.ro/sondaj-lsrs-2016/

———-

 

Note pentru editori

 

CONTACT

 

Tudor-Vasile Nae

Vicepresedinte Adj. Dezvoltare LSRS

tudor.nae@staff.lsrs.ro

0724 365 134

+45 71 55 87 11

 

Miruna Caraba

Vicepresedinte Adj. Comunicare LSRS

miruna.caraba@uk.lsrs.ro

0744 316 092

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune.

 

LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara.

 

Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei.

 

LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.