Secretarul general al Asociaţiei Române a Companiilor de Exploatare şi Producţie Petrolieră, despre liberalizarea preţurilor la gaze

Liberalizarea preţurilor la gaze în acest moment ar duce la ieftiniri semnificative pentru consumatorii finali, consideră secretarul general al Asociaţiei Române a Companiilor de Exploatare şi Producţie Petrolieră, Daniel Apostol. El este de părere că nici nu se pune problema unor scumpiri. Invitat ieri la Radio România Actualităţi, Daniel Apostol a apreciat că acum este un moment potrivit pentru liberalizarea completă a preţului la gaze.
Daniel Apostol: „Dacă ne uităm acum, este o diferenţă semnificativă între preţul reglementat şi preţul gazelor naturale care se stabileşte pe piaţa de la Baumgarten, iar diferenţa este de 10 până la 15 lei, în funcţie de momentul tranzacţionării. Momentul ăsta, contextual, dacă ne uităm la ceea ce se întâmplă pe pieţele de tranzacţionare de energie la nivel global, este extrem de favorabil ducerii acestui proces de liberalizare până la capăt”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 septembrie)