Militarii NATO de pe teritoriul României vor fi trataţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa

Militarii NATO de pe teritoriul României, care vor avea nevoie de îngrijiri medicale, vor fi trataţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Noile dotări i-au determinat pe oficialii Alianţei Nord Atlantice să aleagă această unitate sanitară.
Reporter: Cristiana Sabău – O delegaţie NATO a vizitat mai multe spitale din ţara noastră, inclusiv pe cel din Bistriţa.
Gabriel Lazany: În mare parte erau oficiali americani. Au venit într-o vizită de lucru pentru identificarea unui eventual spital care să le asigure condiţii speciale pentru militarii lor.
Reporter: Directorul administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă, Gabriel Lazany a aflat şi cu ce scop au căutat oficialii americani o unitate medicală din nordul ţării.
Gabriel Lazany: Îi interesa deoarece au foarte multe zboruri deasupra zonei Bistriţei şi a zonei montane şi au zis că într-o eventuală catastrofă să aibă unde să apeleze.
Reporter: Reprezentanţii NATO au fost impresionaţi de investiţiile făcute în noul bloc operator, mai ales în ce priveşte protecţia pacienţilor de infecţii intraspitaliceşti.
Gabriel Lazany: Când se intră în sala de operaţie, protecţia este de 100%. Deci, toate sistemele de siguranţă le avem, inclusiv pentru aer.
Reporter: Cele opt săli de operaţie sunt dotate şi cu aparatură de ultimă generaţie, două dintre ele fiind pentru chirurgie-traumatologie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 septembrie