Cinci sute de români, în pelerinaj la Roma

Iniţiativa intitulată „România în pelerinaj la Roma”, care reuneşte aproximativ 500 de persoane – laici, călugări, călugăriţe şi preoţi – va continua de mâine prin alte lăcaşuri sfinte din Italia. Grupul de pelerini români a fost salutat de două ori de Papa Francisc, a vizitat marile catedrale din Roma şi a participat la slujbele în limba română organizate cu prilejul Jubileului Anului Milostivirii. Revine cu un reportaj corespondenta noastră în Italia, Elena Postelnicu:
Carmen Simona: Carmen Simona mă numesc, din Bucureşti. Am mai fost în anul 2000 şi, ca o bucurie, peste 16 ani venim încă o dată aici.
Reporter: Ce înseamnă pentru dvs acest pelerinaj?
Carmen Simona: O linişte sufletească, o mare satisfacţie a faptului că am posibilitatea să trec prin porţile sfinte. Deja am trecut prin cele patru porţi sfinte de aici din Roma, împreună cu tot grupul.
Reporter: În delegaţia episcopilor români se află şi PS Cornel Damian din Bucureşti.
Cornel Damian: Este o bucurie deosebită că, iată, şi credincioşii noştri au putut să participe la acest eveniment, care nu se întâmplă foarte des. Un an jubiliar, un an cum este acesta, extraordinar, al milostivirii, în care suntem invitaţi să aprofundăm acest aspect care rezultă din Evanghelie, că Dumnezeu este un Tată milostiv.
Realizator: Amintim că Anul Sfânt al Milostivirii a început în decembrie 2015 şi se va încheia la 20 noiembrie anul acesta.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 septembrie)