Cum arată căminele studenţeşti în diferite ţări ale lumii

Unii dintre noi au fost nevoiţi să locuiască, în perioada de studenţie, într-un cămin. Unora, această perioadă le trezeşte amintiri plăcute, iar altora – nu tocmai plăcute. În orice caz, pentru toţi a fost o primă experienţă de viaţă independentă. Pentru că a sosit vremea reînceperii cursurilor universitare, am decis să vă arătăm în ce condiţii trăiesc studenţii în diferite țări ale lumii.

Africa de Sud – Căminul studenţesc Mill Junction din Johannesburg

11a

sursa foto: www.domusweb.it

În oraşul Johannesburg din Africa de Sud locurile de cazare a studenţilor sunt insuficiente, de aceea autorităţile au luat decizia de a transforma spaţiul unor lifturi vechi în camere de locuit. Astfel, în clădirea de 10 etaje au apărut multe camere confortabile.

Australia – Căminul studenţesc Burton & Garran Hall din oraşul Canberra

22asursa foto: www.anu.edu.au

Burton & Garran Hall din oraşul australian Canberra este doar unul din cele 15 cămine studenţeşti pe care le deţine Universitatea Naţională Australiană. Studenţii au ce să aleagă, iar locurile sunt suficiente pentru toţi.

Cuba – Căminul pentru studenţii străini din Havana

3

3a

sursa foto: http://studyabroad.arcadia.edu/

Clădirea căminului pentru studenţii străini al Universităţii din Havana seamănă mai mult cu o casă decât cu un spaţiu de cazare a studenţilor. De asemenea, aceasta este păzită 24 de ore din 24 de către un agent de securitate.

Canada – Căminul studenţesc Chestnut Residence din Toronto

4
4a

sursa foto: http://www.chestnutresidence.utoronto.ca/

Pe parcursul anului de învăţământ, clădirea Chestnut Residence din Toronto funcţionează ca un cămin pentru studenţi, însă pe perioada vacanţei de vară clădirea se transformă în hotel, în care se pot caza nu doar studenţii, ci şi turişti obişnuiţi.

SUA – Căminul Universităţii Brandeis din Boston, statul Massachusetts

55a

sursa foto: 12ilcatbrown.blogspot.com

Unul din căminele Universităţii Brandeis din oraşul american Boston este situat pe teritoriul castelului Usen Castle, construit în anul 1928. Acesta se află în Registrul Național al Locurilor Istorice și este cea mai veche clădire din campusul universităţii.

Noua Zeelandă – Căminul studenţesc O’Rorke Hall al Universităţii din Oakland

66asursa foto: www.auckland.ac.nz

O’Rorke Hall este o clădire de 12 etaje care, anual, găzduieşte circa 350 de studenţi. Pe lângă facilităţile necesare aici se găsesc, de asemenea, o sală de jocuri şi un teren de volei.

Germania – Căminul Universităţii din München

77a

sursa foto: http://www.heinze.de/

Unul din căminele studenţeşti ale Universităţii din München este situat în Satul Olimpic. Aici studenții se simt confortabil, iar clădirea nu prezintă niciun pericol.

Olanda – Căminul studenţesc al Universităţii Twente din Enschede

8

Enschede - UT campus. Foto materiaal voor alle algemene middelen t.b.v. brochures, folder materiaal etc. Foto: Rikkert Harink  RH20140618

sursa foto: www.utwente.nl

O trăsătură distinctivă este peretele de escaladă înalt de 30 de metri de pe una din clădirile din campusul studenţesc al Universităţii Twente. În căminele studenţeşti din acest campus locuiesc aproximativ 2.000 de studenți.

Israel – Căminul studenţesc Broshim al Universităţii din Tel-Aviv

99a

sursa foto: http://www.menorahgroup.com/

Cazarea în căminul studenţesc Broshim costă destul de mult: circa 800 de dolari pe lună, însă studenţii nu sunt nevoiţi să locuiască în camere înguste, ci în apartamente-studio complet mobilate.

Marea Britanie – Căminul Henderson Hall al Universităţii din New Castle

1010a

sursa foto: www.ncl.ac.uk

În ciuda aspectului „vintage” al exteriorului, în interior toate facilitățile sunt moderne.

Rusia – Căminul studenţesc al Universităţii Federale Extremul Orient din Vladivostok

1111a

sursa foto: primorye24.ru

Acest cămin este foarte confortabil şi spatios, însă studenţii nou-veniţi ar putea avea probleme de orientare: din cauza reliefului, unele clădiri sunt construite în pantă și se creează o uşoară confuzie privind etajele.

sursa: www.adme.ru
Traducerea: Svetlana Sîrbu