La Muzeul Naţional Cotroceni, expoziţia „Inima Reginei”, semnată Bogdan Mihai Radu

expo_inima_reginei_1Muzeul Naţional Cotroceni a vernisat miercuri, 7 septembrie 2016, orele 19.00, în Salonul Cerchez,  expoziţia „Inima Reginei” semnată Bogdan Mihai Radu.

La 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României, pictorul Bogdan Mihai Radu îi aduce un omagiu Reginei Maria, printr-o expoziție cu peste 30 de lucrări, reprezentând-o pe regină în diferite ipostaze, în grădinile reşedinţelor sale de la Balcic şi Cotroceni, florile preferate ale reginei, grădini de flori, peisaje de la Balcic, alături de teme inspirate de viaţa reginei.

expo_inima_reginei_3Marţi, 13 septembrie 2016, Muzeul Naţional Cotroceni a avut plăcerea de a primi vizita ASR Principesa Maria a României în cadrul expoziţiei „Inima Reginei”. Alături i-a fost pictorul Bogdan Mihai Radu care i-a dezvăluit din tainele operei sale şi modul cum s-a îndrăgostit de Regina Maria şi grădinile de la Balcic.     La finalul vizitei Bogdan Mihai Radu i-a oferit ASR Principesa Maria un tablou din expoziţie, reprezentând-o pe Regina Maria pe terasa cu crini de la Balcic. A fost multă emoţie şi bucurie într-o atmosferă regală.

Artistul Bogdan Mihai Radu ne-a mărturisit că: „Astăzi am avut plăcerea şi onoarea să fiu alături de  ASR Principesa Maria în expoziţia Inima Reginei” găzduită de Muzeul Naţional Cotroceni. Am fost profund impresionat de interesul manifestat de ASR Principesa Maria faţă de lucrările mele şi de aprecierile pe care mi le-a adresat. A apreciat stilul pictural, coloritul, luminozitatea şi fluiditatea imaginilor. Multumesc ASR Principesa Maria pentru interesul manifestat, pentru bucuria şi emoţia pe care mi le-a produs prin această vizită şi pentru disponibilitatea de a se opri în faţa fiecarui tablou expus”.

expo_inima_reginei_4Expoziţia este deschisă în perioada 7 septembriue – 9 octombrie 2016 şi poate fi vizitată fără programare prealabilă, conform programului Muzeului Naţional Cotroceni.  Mai multe detalii privind condiţiile de vizitare a MNC aici: www.muzeulcotroceni.ro/vizitare.

Mai multe despre Bogdan-Mihai Radu puteți afla vizitându-i site-ul personal, www.bogdanmihairadu.com.

Parteneri media: Agenţia Naţională de Presă „Agerpres“, Onlinegallery.ro, TVR Internaţional HYPTV, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio Bucureşti FM, Radio România Internaţional, Vacanţe la ţară, Diplomat Club, ArtOut.ro, Fundaţia Culturală „Magazin Istoric“, Redescoperaistoria.ro, Historia, Traveller Magazin, QMagazin

Persoană de contact

Ştefania Dinu – Manager interimar

tel: 021.317.31.00

e-mail: relatiipublice@muzeulcotroceni.ro