Protest al transportatorilor, în Piaţa Victoriei

Circulaţia se desfăşoară cu foarte mare dificultate în zona Pieţei Victoriei din Bucureşti, unde peste o oră urmează să înceapă protestul transportatorilor. Maşinile şi camioanele au început să sosească încă de dimineaţă, devreme, astfel că deja în faţă Guvernului sunt câteva sute de autovehicule, potrivit datelor de la Poliţia Rutieră. Doar două organizaţii de profil din şase s-au declarat mulţumite de ordonanţa de urgenţă privind RCA. Celelalte patronate din transporturi sunt nemulţumite că guvernul a lăsat tot la latitudinea ASF să stabilească nivelul la care va fi îngheţat preţul asigurărilor obligatorii pentru şase luni, a aflat reporterul nostru, Alexandru Lancuzov, de la secretarul general al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri, Radu Dinescu:
Radu Dinescu: Problema este că nu ne aduce nimic concret. În plus, guvernul, cred că într-o eroare, lasă tot ASF să stabilească valorile tarifelor la care va fi preţul RCA pe următoarele şase luni, acelaşi ASF care a creat criza actuală. Considerăm că este inadmisibil aşa ceva şi trebuie guvernul să stabilească nişte reguli clare sau nişte valori. Noi ne-am dori ca astăzi Guvernul să vină şi să dea nişte valori clare pentru acest tarif RCA îngheţat pe şase luni.
Reporter: Care sunt valorile?
Radu Dinescu: Propunerea noastră, referinţă iau cap tractor, 4.907 lei, pe valorile date de ASF 18.500 de lei.
Realizator: Transportatorii au programate proteste astăzi şi în alte oraşe mari din ţară sau pe segmente de drum din apropierea acestora.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 septembrie)