Antena Satelor inaugurează primele frecvenţe fm

 La 25 de ani de la difuzarea primei sale emisiuni, Radio România Antena Satelor întoarce o importantă pagină din istoria sa: va emite, pentru prima dată, în condiţiile de calitate ale frecvenţelor fm. Începând de astăzi Antena Satelor se va auzi clar şi puternic, va fi o voce şi o prezenţă în casele oamenilor din Zalău (pe frecvenţa 106,9 MHz) şi Sulina (103,2 Mhz).

Prin acordarea acestor prime frecvenţe fm Antena Satelor intră într-o etapă a normalităţii, după ce de foarte mulţi ani rămăsese singurul post de radio din România care nu deţinea frecvenţe în unde ultrascurte. De altfel, la aceste prime două frecvenţe fm care intră în portofoliul postului, se va adăuga în curând o a treia, la Comăneşti.
De asemenea, recepţia postului se face în continuare şi pe unde medii (531, 603, 630, 1314 KHz), pe frecvenţa de unde lungi 153 KHz şi pe internet, la adresa www.antenasatelor.ro.
Antena Satelor, post public de radio, parte a Societăţii Române de Radiodifuziune, ocupă un loc aparte în piaţa de radio din România. Este un radio despre viaţa la ţară, un radio curat, profund românesc, locul în care se întâlnesc toţi aceia care au păstrat legătura de suflet cu rădăcinile neamului lor.
Emisiunile postului se concentrează pe informarea şi orientarea locuitorilor de la sate, cu accent pe informaţiile de utilitate şi pe emisiuni specializate pentru o agricultură performantă. La Antena Satelor, muzica populară şi tradiţiile sunt la ele acasă, regăsindu-se zilnic în emisiuni, având menirea creării unei atmosfere rurale autentice şi obiectivul păstrării lor nealterate pentru generaţiile care vin.
Mereu aproape de cei peste 800.000 de ascultători ai săi, Radio România Antena Satelor este, întâi de toate, un radio care generează o atmosferă familială, un radio „spus” cu sinceritate, de la om la om.

RADOR –  16 septembrie 2016