Ministrul transporturilor, Sorin Buşe, prezent la Craiova, la Uzina Ford, a vorbit despre centurile ocolitoare Balş şi Slatina

Licitaţia pentru autostrada Craiova-Piteşti va fi lansată pe 1 noiembrie, a anunţat astăzi ministrul transporturilor, Sorin Buşe. Prezent la Craiova, la Uzina Ford, la o masă rotundă despre infrastructura de transport, el a estimat că această autostradă va avea finanţare europeană şi va fi gata până în 2020. Sorin Buşe a vorbit şi despre centurile ocolitoare Balş şi Slatina.

Sorin Buşe: Răspunzând nevoilor Ford, o să anticipăm lucrările la centurile ocolitoare Balş şi Slatina, care o să facă parte porţiunii din autostradă. la centrua Balş, din nou, licitaţia va începe pe 1 noimebrie. Interesant este, din nou, că CNADNR sau viitorul CNAIR şi-a asumat această lucrare în regie proprie şi, din cauza aceasta, va fi terminată într-un timp de doi ani. Centura Saltina este puţin mai complicată datorită podului peste Olt. Licitaţia va începe, din nou, la 1 noiembrie. Lucrarea va fi finalizată în 2019.

Realizator: La aceeaşi masă rotundă, preşedintele Ford România, John Oldham, a insistat că o reţea de autostrăzi este vitală pentru municipiul Craiova, iar obţinerea unui termen limită pentru acest proiect este absolut necesară pentru operaţiunile companiei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 septembrie