Armata Siriei poate continua operaţiunile militare la Alep

Militarii sirieni au anunţat că ei lansează o amplă operaţiune în partea de est a oraşului Alep, operaţiune care cuprinde inclusiv forțele terestre ofensive.
Forțele guvernamentale siriene pot continua raidurile aeriene şi de artilerie asupra oraşului Alep o anumită perioadă, a anunţat agenţia Reuters, care citează surse din armata Siriei.
În ceea ce privește atacurile noastre aeriene și de artilerie, acestea pot continua o vreme, în funcţie de situaţia de pe câmpul de luptă şi de pierderile din rândurile teroriştilor„, îl citează Reuters pe un reprezentant anonim al armatei siriene.
Ca orice operațiune militară, acest lucru (operațiunea) începe cu o pregătire de atacuri aeriene și de artilerie, iar apoi forţele terestre îşi desfăşoară propria ofensivă, în conformitate cu rezultatele atacurilor şi cu impactul acestora„, a declarat o sursă din rândurile forțelor guvernamentale.
După cum informeazîă Reuters, armata siriană anunţase anterior declanşarea unei operaţiuni la est de Alep şi i-a avertizat pe locuitorii din aceste cartiere ale oraşului că ei nu trebuie să se apropie de locurile în care se află comandamentele şi poziţiile de luptă.
O sursă militară a declarat pentru Reuters că forțele guvernamentale încearcă să evite victimele civile și că doresc să permită oamenilor să fugă din zonele ocupate de teroriști.(www.tass.ru – 23 septembrie