La Bucureşti începe Festivalul RadiRo, dedicat în exclusivitate orchestrelor radio

La Bucureşti începe astăzi Festivalul RadiRo, singurul eveniment european de anvergură dedicat în exclusivitate orchestrelor radio. Festivalul are loc la Sala Radio şi este organizat de Radio România, care îşi îndeplineşte astfel misiunea de serviciu public. Urmează nouă concerte în nouă zile de festival. Pentru prima oară, la această ediţie, a 3-a,  participă şi un ansamblu din Asia – Orchestra Simfonică din Shenzhen, China, care va şi deschide festivalul, cu lucrarea Rapsodia Română de George Enescu. Dirijor va fi Lin Daye.

Lin Daye: Iubesc această lucrare aşa cum o îndrăgesc toţi membrii orchestrei. De ce? Pentru că maestrul Enescu a apelat intens la muzica tradiţională în orchestraţie. Iar atunci când eram copil am ascultat de nenumărate ori acest cântec popular românesc „Ciocârlia”.

Realizator: Toate concertele vor fi transmise în direct de Radio România Muzical, Radio România Cultural şi în reţeaua Uniunii Europene de Radio. De asemenea, odată cu deschiderea spre Asia, festivalul va fi preluat şi pe platforma Asia-Pacific a posturilor publice şi private. Mai multe informaţii despre festivalul orchestrelor radio de la Bucureşti găsiţi pe site-ul nostru romania-actualitati.ro şi pe cel dedicat evenimentului: radiro.srr.ro. În această dimineaţă în rubrica Apel Matinal, de la 8 şi 30 de minute, va vorbi pe această temă preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 septembrie