Liderii PSD s-au reunit în Deltă pentru a discuta despre campania electorală pentru alegerile parlamentare

Liderii PSD s-au reunit în Deltă pentru a discuta despre campania electorală pentru alegerile parlamentare din această iarnă. S-au analizat atât stadiul pregătirii organizaţiilor din ţară pentru alegeri cât şi viitoarele candidaturi. Pentru prima dată în ultimii 16 ani, social-democraţii vor participa singuri în aceste alegeri, urmând să facă o eventuală alianţă post-electorală. O altă temă a discuţiilor din Deltă a fost programul de guvernare, un program care se doreşte axat pe capitalul românesc.

Reporter: Irinel Călin – Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat, ieri la Murighiol, în judeţul Tulcea o primă secvenţă a programului de guvernare ce va avea în prim plan înfiinţarea unui structuri de dezvoltare şi investiţii din care să facă parte companiile de stat profitabile.

Liviu Dragnea: Prima componentă este proiectul de înfiinţare a unui fond suveran de dezvoltare şi investiţii care va primi în portofoliul său toate companiile de stat profitabile într-o primă fază. Ne interesează reindustrializarea României, finanţarea proiectelor strategice, şi ne referim în primul rând şi la proiectele mari de infrastructură şi de asemenea, contribuţia la creşterea gradului de absorţie, de fonduri europene, pentru companiile de stat, pentru a putea câştiga proiecte.

Reporter: Preşedintele PSD a mai spus că decalajele de dezvoltare dintre unele regiuni ale ţării vor fi depăşite cu alocări de la această structură de investiţii pentru înfiinţarea de capacităţi de producţie în zonele mai sărace ale României. Tot din programul de guvernare, preşedintele PSD a mai spus că acesta prevede înfiinţarea a peste 10.000 de firme start up cu finanţare 100% pentru proiecte şi idei de afaceri cu beneficii pentru economia românească dar şi cu impact social prin înfiinţarea de noi locuri de muncă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 septembrie