La Oradea, începe a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru

La Oradea, începe astăzi a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru. Până pe 2 octombrie, iubitorii de teatru vor putea vedea 29 de spectacole ce se vor juca în 8 spaţii diferite. Sub egida marelui festival, se va desfăşura şi ediţia a 22-a a Festivalului de Teatru Scurt – unicul dedicat piesei într-un singur act din ţară, Concursul de creaţie dramatică şi Mari spectacole invitate şi spectacole de teatru independent.
Tradiţia spectacolelor în aer liber continuă şi în această ediţie, iar Piaţa Unirii din Oradea se va îmbrăca în straie de histrion şi va întâmpina publicul cu o varietate de reprezentaţii.
Directorul artistic al Teatrului Regina Maria din Oradea, Victoria Balint: Noi am reuşit să facem un Festival care are 29 de spectacole, în opt locaţii diferite. Cea de-a 22 ediţie a Festivalului de Teatru scurt este una foarte valoroasă, sunt spectacole de top din România pe zona Teatru scurt, prezente la Oradea. Zic eu că, spre deosebire de alte Festivaluri, chiar am reuşit în premieră să aducem un spectacol de la Teatrul Naţional din Bucureşti pe care l-au dorit toate Festivalurile din ţară până acum şi nu au reuşit să-l ducă nicăieri, este vorba de spectacolul „Întâmplare ciudată la miezul nopţii cu un câine” a lui Bobi Pricop. E prima deplasare a acestui spectacol şi vine la Oradea.
Festivalul Internaţional de Tatru Oradea are şi spectacole în limbile germană şi maghiară atât de la Timişoara şi Cluj, cât şi de la Viena şi Debreţin, cu titrare pe un ecran. Noutatea ediţiei 2016 este sărbătorirea unei personalităţi a Teatrului. Primul onorat va fi criticul Ion Parhon la 72 de ani de viaţă şi 50 de activitate în Teatru.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 septembrie)