RadiRo: Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Norvegiene revine cu un nou concert

Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Norvegiene revine diseară cu un nou concert pe scena Festivalului Orchestrelor Radio – RadiRo – care intră astăzi în cea de-a treia zi. Este ansamblul care susţine în fiecare an, la Oslo, concerte cu ocazia decernării premiilor Nobel pentru Pace. Diseară, va concerta alături de pianistul Vadym Kholodenko. Dirijor va fi Miguel Harth-Bedoya, muzician nominalizat la premiile Grammy şi câştigător al Premiilor Emmy.

Reporter: Dorina Călin – Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Norvegia a susţinut aseară primul concert din cadrul Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio, RadiRo. În această seară, Orchestra Simfonică schimbă registrul. Va cânta ceva foarte diferit faţă de prima seară, spune dirijorul Miguel Harth-Bedoya.
Miguel Harth-Bedoya: În deschiderea concertului vom interpreta o parte diferită a muzicii norvegiene. În acest caz, compozitorul Gierr Tveitt a ales o serie de cântece tradiţionale din regiunea Hardanger, care este situată la sud-est de Bergen. În contrast cu această parte de început a concertuluim, avem o parte, să-i spunem, foarte clasică: Simfonia a II-a a lui Schumann, care este despre esenţa muzicii, despre sufletul creatorului ei.
Reporter: Pe scenă, alături de Orchestra Simfonică Radio din Norvegia se va afla în cea de-a treia seară a Festivalului RadiRo pianistul Vadym Kholodenko.

Festivalul RadiRo durează până la 1 octombrie şi este organizat de Radio România.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 septembrie)