RadiRo 2016 – Ziua 3 – Aplauze îndelungi pentru prezența Orchestrei Simfonice Radio NRK din Norvegia la festival

07-radiro-2016-ziua-3-foto-alexandru-doleaOrchestra Simfonică Radio NRK din Norvegia  a concertat cu mult succes pe 24 şi 25 septembrie la  Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio – RadiRo, ediția a III-a.  O rchestra a fost condusă de dirijorul Miguel Harth – Bedoya,  nominalizat la premiile Grammy și câștigător al Premiilor Emmy, care este de în prezent dirijor-șef al ansamblului.  Soliști au fost  trompetista  Tine Thing Helseth  și respectiv pianistul   Vadym Kholodenko , apreciat  de critici  pentru interpretarea sa „impecabilă, vibrantă și plină de imaginație” , care a cucerit și publicul de la București.

Concertele Orchestrei Simfonice Radio din Norvegia au fost transmise live pe postul public de radio NRK P2 din Norvegia,  pe Radio România Cultural și Radio România Muzical și înregistrate de Televiziunea Română. De asemenea au fost transmise live prin satelit de European Broadcasting Union (EBU) și de Asia – Pacific Broadcasting Union (ABU). 
 
Festivalul continuă cu primul concert din cadrul manifestării al  Orchestrei Naţionale Radio din România  care  luni, 26 septembrie 2016, de la ora 19.00 va fi  condusă de Cristian Măcelaru.
Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio – RadiRo, organizat de Radio România, se desfășoară la Sala Radio din București, între 23 septembrie și 1 octombrie 2016.
 
Organizator:  Radio România