A patra seară a Festivalului RadiRo 2016

În mai puţin de o oră, pe scena Sălii Radio se va auzi cunoscuta lucrare muzicală „Carmina Burana” de Carl Orff. La Festivalul RadiRo, dedicat orchestrelor radio, vor urca pe scenă trei dintre formaţiile muzicale ale Radiodifuziunii – Orchestra Naţională Radio, Corul Academic şi cel de Copii. Despre spectacolul cu casa închisă ne spune mai multe colega noastră de la Radio România Muzical, Sorina Goia.
Reporter: RadiRo, ziua a patra, concert sold-out. Şi nu se putea altfel, căci vorbim de interpreţi de excepţie şi una dintre cele mai spectaculoase piese din muzica universală, Carmina Burana. Orchestra Naţională Radio, Corul Academic şi Corul de Copii sunt dirijate de la ora 19:00 de Cristian Măcelaru, un şef de orchestră cu o carieră de invidiat construită în special în SUA.
Cristian Măcelaru: Mă bucur foarte mult să pot să particip în Festivalul RadiRo. Pentru mine este un lucru foarte inedit, unic în lume şi foarte frumos.
Reporter: Solistul celei de-a patra seri a Festivalului RadiRo este violoncelistul Răzvan Suma.
Răzvan Suma: Cred că toată lumea este beneficiar. Începem să existăm pe piaţa internaţională ca şi produse, ca şi loc. Bineînţeles.
Realizator: Concertul va fi transmis în direct de Radio România Muzical, Radio România Cultural, în reţeaua UER şi pe platforma Asia-Pacific a posturilor publice şi private.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 septembrie)