Comunicat de presă

Parlamentul European al Tinerilor – European Youth Parliament (EYP) – este o organizație europeană de reprezentare a tinerilor fondata in 1987. EYP promovează dimensiunea europeană în educație și oferă posibilitatea elevilor sau studenților, cu vârsta cuprinsă între 16 și 21 de ani, care stăpânesc limbă engleză fluent și care sunt interesați de probleme politice europene, să ia parte la o experiență practică și pozitivă de învățare.

European Youth Parliament funcționează în România ca proiect al Fundaței EYP Romania cu sediul în Oradea, str. Avram Iancu nr.7/7. EYP România dorește organizarea sesiunilor regionale de selecție 2015, urmând modelul deja consacrat de organizare a acestui tip de eveniment EYP care va include teambuilding, munca in comitet, dezbateri in adunarea generala, seara intercultural si miniconcert sustinut de participantii muzicieni.

Fundația European Youth Parliament Romania (EYP Romania) organizează în primăvara anului 2016 selecții în cele 3 regiuni istorice ale Romaniei după cum urmează: 21-23.10.2016 Sesiunea Regională de Selecție Muntenia (Bușteni, Prahova), 28-30.10.2016 Sesiunea Regională de Selecție Transilvania (Bușteni, Prahova), 04-06.11.2016 Sesiunea Regională de Selecție Moldova (Oglinzi, Neamț).

Sesiunile Regionale de Selectie au ca obiectiv selectarea delegaților pentru participarea la Sesiunea de Selecție Națională din toamna acestui an (în total 60 de tineri, cate 20 selectați la fiecare Regionala). Cu ocazia Sesiunii Naționale de Selecție din primavara 2017  vor fi selectați cei 9 reprezentanții României la cea de-a 86-a Sesiune Internaționala EYP din toamna anului 2017 care se va desfasura in Tbilisi, Georgia.

 Tinerii liceeni și studenți, doritori să participe la aceste intruniri, trebuie să formeze o delegație alcătuită din 11 membri (zece politicieni şi un muzician) din cadrul aceluiași liceu (excepție putând face muzicianul, care poate fi dintr-o institutie de invatamant specializata). Aplicațiile se transmit centralizat pe adresa office@eypromania.eu corespunzator regiunii  istorice, delegaţiile din Bucureşti putând aplica la oricare dintre cele trei sesiuni. Termen limita pentru trimiterea aplicatiilor: 18.09.2016 inclusiv.

Pentru informatii suplimentare (dosar de candidature cu detalii organizationale si fise de participare), accesați site-ul fundației www.eypromania.eu sau scrieti-ne pe adresa eyp@eypromania.eu