IN MEMORIAM Prof. emerit Ioan Cr. Danielescu, compozitor și dirijor (n.29.12.1884,Ploiești-m.28.09.1966, Ploiești)

Continuând o frumoasă tradiție, miercuri, 28 septembrie 2016, ora 17.00, Muzeul memorial „Paul Constantinescu” – secție a Muzeului Judetean de Istorie și Arheologie Prahova împreună cu Cenaclul muzical ce poartă numele acestui muzican de geniu, organizează la sediul instituției din str. N.Bălcescu, nr. 15, o  manifestare omagială,  prilejuită de comemorarea a 50 de ani de la trecerea în lumea cea veșnică a eminentului prof.emerit, compozitor și dirijor I.Cr. Danielescu, membru al UCMR.

După cuvântul introductiv rostit de prof.dr. Al.I.Bădulescu-membru al UCMR și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști, despre viața și activitatea didactică, artistică și de  creație a nemuritorului muzician vor rosti alocuțiuni: eminentul scriitor și om politic Mircea Ionescu Quintus-președintele Consiliului Cetățenilor de Onoare din Municipiul Ploiești, prof.Rodica Georgescu, Ion Bălcinoiu și Nedelcu Dumitru – corist, fost elev al profesorului Danielescu.
Vor fi audiate lucrări din creația compozitorului aniversat și vizionarea unor proiecții din activitatea Coralei „Ioan.Cr.Danielescu”.