Jumătate dintre adolescenţii de 15-16 ani au fumat sau fumează, reiese dintr-un studiu dat publicităţii

Jumătate dintre adolescenţii de 15-16 ani din România au fumat cel puţin o dată în viaţă, reiese dintr-un studiu dat publicităţii astăzi. Potrivit datelor Agenţiei Naţionale Antidrog, 30% dintre tineri au consumat ţigări în ultimele 30 de zile, iar 23% au fumat prima oară la vârsta de 13 ani sau chiar mai devreme. Ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, trage un semnal de alarmă cu privire la această situaţie şi a criticat intenţia de modificare a Legii antifumat, în sensul îmblânzirii acesteia. El le-a cerut parlamentarilor să dea dovadă de responsabilitate şi să nu aprobe amendamentele aduse actului normativ.
Vlad Voiculescu: „Legea antifumat a fost atacată chiar de medici cu renume, care i-au adus amendamente care pun în pericol sănătatea tuturor românilor, amendamente care permit în realitate să se fumeze în orice spaţiu închis. România ar deveni un caz unic în lumea civilizată, am deveni prima ţară care îmblânzeşte legile antifumat. Asta după ce a avut o politică fermă în a limita fumatul. În jur de 200 de mii de copii au fumat o dată în ultimele 30 de zile. Dacă o parte dintre ei vor deveni fumători, este şi vina celor care astăzi încearcă să schilodească legea antifumat.
Realizator: Reporterul RRA relatează că studiul a fost realizat pe un eşantion de 3.500 de elevi din clasele a IX-a şi a X-a din 170 de şcoli”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 septembrie)