Ministrul de finanţe, Anca Dragu, reafirmă că în mandatul Guvernului Cioloş nu se vor înregistra majorări de taxe şi impozite

Ministrul de finanţe, Anca Dragu, reafirmă că în mandatul Guvernului Cioloş nu se vor înregistra majorări de taxe şi impozite şi că toate modificările operate până acum de executiv au fost făcute pentru reducerea birocraţiei din sistemul fiscal.
Anca Dragu: „Nu creştem nicio contribuţie socială obligatorie, nici pentru angajat, nici pentru angajator. Persoanele fizice cele cu activităţi independente şi profesii liberale nu sunt vizate de creşterea impozitării. Ministerul Finanţelor Publice nu va acorda nicio amnistie fiscală. Prin rectificarea bugetară aprobată recent, am menţinut acest deficit bugetar la 2,8% din PIB în termen cash. Nu vedem niciun pericol de depăşire a acestor ţinte de deficit bugetar în 2016”.
Ministrul Anca Dragu participă, în Camera Deputaţilor, la Ora Guvernului. Prezenţa ei a fost solicitată de parlamentarii PNL, care vor lămuriri cu privire la modificările aduse Codului Fiscal şi instituirea unei eventuale amnistii fiscale, ne-a transmis redactorul nostru Iulia Gherman.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 septembrie)