Actiune de donare de sange

Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine  Constanta,  Primaria Orasului  Cernavoda  si  Spitalul Orasenesc Cernavoda  organizeaza  sambata  01.10.2016  intre  orele  08.30- 13.30  o actiune de donare de sange.

Sunt  asteptate toate persoanele  sanatoase  din  localitatea Cernavoda  si localitatile invecinate care doresc sa ii ajute pe pacientii care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa  intre 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatita,TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet  zaharat, boli de inima .

Persoanele  peste 50  de ani sunt  rugate  sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt  in evidenta cu boli de inima sau neurologice.

Cu doua zile inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!

In ziua donarii se recomanda  un mic dejun usor si minim  500 ml lichide.

Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:

  • 7 tichete de masa pentru produse alimentare.
  • o zi libera la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, o zi scutire de la frecventa in ziua donarii in cazul elevilor, studentilor si militarilor.
  • decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu / resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange.

 Va asteptam  sambata  01.10.2016  la  Spitalul  Orasenesc din localitatea  Cernavoda  cu un act de identitate valabil, intre orele  08.30-13.30.

Sangele este un dar ce nu poate fi inlocuit!

Este nevoie  de mai multi donatori!

Cheama-ti  si prietenii!

Multumim  anticipat  celor care vor contribui la salvarea de vieti omenesti!