La Bruxelles s-a lansat EULeaks, o platformă care permite oricui să dezvăluie informaţii sub protecţia totală a anonimatului

 12 parlamentari europeni ecologişti au lansat astăzi la Bruxelles EULeaks, o platformă care garantează protecţia anonimatului tuturor celor care vor să divulge informaţii de interes public.  Platforma EULeaks va permite orcărui individ să dezvăluie informaţii sub protecţia totală a anonimatului. Este vorba de informaţii care pot fi de interes public, a spus astăzi într-o conferinţă de presă belgianul Philippe Lamberts: „Nu vom şti cine trimite informaţiile, dar, spre deosebire de alte platforme, acestea vor ajunge la experţi în diferite domenii, experţi care le vor exploata. De asemenea, este o platformă direcţionată spre politicile europene”.
A menţionat Philippe Lamberts, europarlamentar ecologist. Iniţiatorii platformei au spus că intenţia nu este de a intra în competiţie cu anchetele jurnaliştilor, ci dimpotrivă, vor colabora cu aceştia de câte ori va fi cazul. Lansarea EULeaks a avut loc în aceeaşi zi în care Comisia europarlamentară de anchetă în cazurile de spălare de bani a avut prima audiere publică, întâlnire la care au participat jurnaliştii implicaţi în dezvăluirea dosarelor Panama.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 septembrie)