Orchestra Naţională Radio a susţinut primul concert din cadrul Festivalului Internaţional al Orchestrelor RadiRo

Succes răsunător aseară al Orchestrei Naţionale Radio. Ansamblul a susţinut primul concert din cadrul Festivalului Internaţional al Orchestrelor RadiRo. La pupitru s-a aflat Cristian Măcelaru, dirijor în rezidenţă al Orchestrei Simfonice din Philadelphia iar solistul serii a fost violoncelistul Răzvan Suma. Succesul Orchestrei Radio a fost dublat de reuşita celor două ansamluri din familia Radio România – Corul Academic şi Corul de Copii Radio, care au interpretat celebra piesă din repertoriul muzicii clasice – „Carmina Burana” de Carl Orff. Publicul a apreciat din plin actul artistic şi a fost impresionat pe măsură.
-: M-a impresionat până la lacrimi. Mulţumesc.
-: Mulţumim tare mult. Suntem încântaţi de prestaţie, încântaţi de seara asta, impresionată până la lacrimi. Acustică extraordinară, implicarea orchstrei, implicarea dirijorului, implicarea organizatorilor. Feicitări!
Realizator: Succesul de aseară a fost comentat şi de ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Hans Lauk.
Hans Lauk: A fost un concert absolut minunat. L-am ales în primul rând pentru program. Am avut şansa să ascult parte din festival la radio. Mă bucur că va concerta Orchestra Simfonică Radio din Lepizig, dar şi că până la finalul seriei vor urm ansambluri de un înalt nivel, aşa cum este şi Orchestra Natonală radio. Sunt muzicieni pe care i-am urmărit şi în trecut, de foarte multe ori, de ficare dată când am ocazia. A fost o seră de care m-am bucurat foare mult.
Realizator: În această seară, pe scena Sălii Radio, Orchestra Simfonică Radio din Leipzig va prezenta, în primul concert de la RadiRo, un program cu lucrări de Rahmaninov şi Schumann. Ca de fiecare dată, concertul poate fi urmărit în direct la Radio România Muzical şi Radio România Cultural, începând cu ora 19:00, dar este transmis şi în reţeaua Uniunii Europene de Radio şi pe platforma Asia-Pacific a posturilor publice şi private.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 27 septembrie