Sindicaliştii din Poşta Română au protestat spontan, timp de o jumătate de oră, în mai multe unităţi poştale din ţară

Sindicaliştii din Poşta Română au protestat spontan, timp de o jumătate de oră, în această dimineaţă, în mai multe unităţi poştale din ţară. Ei cer salarii mai mari, condiţii mai bune de lucru şi deblocarea angajărilor. Colega RRA Izabela Aivăncesei a stat de vorbă cu angajaţii unei unităţi poştale din cartierul bucureştean Giuleşti, care s-au alăturat protestului.
-: De vreo cinci luni de zile am cerut mărirea salariului cu 200 de lei. Am tot fost amânaţi şi nu vor să ne mărească salariile. Una. Şi a doua – pentru condiţii de muncă, pentru faptul că, în posturile unice, cum sunt agenţii rurali, nu pot să-şi ia concedii, pentru că nu au înlocuitori. Şi nu ne dă voie legea să angajăm pe perioadă determinată pe perioada concediilor.
-: Condiţiile de muncă, salariile foarte mici. Deci, în momentul în care mi s-au băgat sporurile de vechime în salariu, atnci nu ne-a întrebat nimeni. Ne-a dat un milion la salariu şi, de atunci, nimic. Şi suntem şi salariaţi puţini şi asta a determinat şi faptul să facem această grevă.
Realizator: Poşta Română are 26.000 de angajaţi, iar 13.000 dintre aceştia au salariul minim pe economie. Sindicatele ameninţă cu proteste de amploare, dacă nu le vor fi luate în seamă revendicările.