Al cincilea concert din cadrul Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio – RadiRo

În această seară, a avut loc cel de-al cincilea concert din cadrul Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio „RadiRo” – cel mai important eveniment muzical al toamnei. Pe scena Sălii Radio a evoluat Orchestra Simfonică Radio din Leipzig, sub bagheta lui Kristjan Järvi. Despre experienţa din cadrul Festivalului RadiRo şi despre întâlnirea cu publicul bucureştean – pianistul Denis Kozhukhin:

Denis Kozhukhin: Am fost foarte emoţionat pentru că a fost primul concert pe care l-am susţinut în România. Ştiu de la maestrul Dmitri Bashkirov că publicul din Bucureşti este unul foarte bine pregătit, care recunoaşte imediat calitatea unui artist. Am simţit o responsabilitate foarte mare şi mă bucur că interpretarea mea a fost bine primită. Îmi place foarte mult Sala Radio, atmosfera din cadrul RadiRo este grozavă, programul este foarte interesant, e un festival nemaipomenit şi sper să revin într-o ediţie viitoare.

Realizator: Reporterul Radu Mihalache precizează că Orchestra Simfonică Radio din Leipzig, dirijată tot de Kristjan Järvi, va putea fi ascultată şi mâine seară, de la ora 19:00, la Sala Radio, cu un nou program ce include lucrări de Strauss, Gershwin şi Ceaikovski.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 septembrie)