Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, şi-a anunţat demisia de la conducerea partidului

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, şi-a anunţat, în urmă cu puţin timp, demisia de la conducerea partidului, după ce a fost pus sub acuzare de procurorii anticorupţie. El va fi cercetat sub control judiciar, în dosarul de corupţie în care a fost audiat în această dimineaţă la sediul DNA Ploieşti. Procurorii îl acuză pe Vasile Blaga de trafic de influenţă pentru fapte comise în perioada 2009 – 2012, când acesta a fost atât parlamentar, cât şi ministru de interne. DNA susţine că în această perioadă Vasile Blaga ar fi intervenit pentru acordarea în mod preferenţial a unor contracte din bani publici. Pentru acest demers, Vasile Blaga ar fi primit în mai multe rânduri, prin interpus, suma totală de 200 de mii de euro, precum şi 500 de mii de euro de la fostul primar al oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, vizat şi el în acelaşi dosar, alături de omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă. La ieşirea din sediul DNA Ploieşti, liderul liberal a spus că îşi va dovedi nevinovăţia şi a refuzat să comenteze acuzaţile aduse, transmite corespondenta noastră Simona Uţă. Referindu-se la o eventuală demisie din PNL, Vasile Blaga a precizat că va respecta statutul şi toate deciziile partidului şi că va acţiona în consecinţă.

Vasile Blaga: Eu o să-mi dovedesc nevinovăţia. Alte comentarii nu am de făcut pe tema asta. Vă rog să reţineţi că eu sunt garantul respectării statutului şi a tuturor deciziilor partidului. Voi acţiona în consecinţă, nu vă faceţi probleme.

Realizator: La sediul DNA Ploieşti este aşteptată în scurt timp şi Elena Udrea, pentru a fi audiată în acelaşi dosar în care Vasile Blaga a fost pus sub control judiciar. Corespondenta noastră Simona Uţă citează surse judiciare potrivit cărora Elena Udrea a fost chemată în calitate de martor.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 septembrie