Festivalul RadiRo continuă cu al doilea concert susţinut de Orchestra Simfonică Radio din Leipzig

Festivalul RadiRo continuă, astăzi, la Bucureşti, cu al doilea concert susţinut de Orchestra Simfonică Radio din Leipzig. Evenimentul de la Sala Radio este difuzat prin Uniunea Europeană de Radio, fiind preluat şi de Radiodifuziunile din Republica Cehă, Germania-Saarbrucken, Bulgaria, Lituania, Letonia şi Olanda. Sorina Goia: RadiRo, ziua a şasea, concert Premium, cu un program atractiv. Muzicienii Orchestrei Simfonice Radio MDR din Leipzig au ales să prezinte publicului nostru piese celebre precum „Rhapsody in Blue” de George Gershwin şi „Lacul lebedelor” de Ceaikovski. La pupitrul celei mai vechi orchestre radio din Germania, Kristjan Järvi, directorul de onoare al Festivalului RadiRo 2016.
Kristjan Järvi: Cred că, în general, orchestrele radio ţin de sectorul serviciului public şi sunt parte a organismelor de guvernare a unei ţări. Posibilitatea de a reflecta timpurile generaţiilor noastre este acum la apogeu. Trebuie să evoluăm mereu cultural şi să folosim orchestrele în acest sens. Orchestrele radio ar trebui să aibă misiunea de a reflecta vremurile curente şi să joace rolul unei forţe relevante pentru schimbare socială.
Realizator: De la ora 19:00, cel de-al şaselea concert din Festivalul RadiRo este transmis în direct de Radio România Cultural şi Radio România Muzical.