Jean Philip de Tender, directorul media al Uniunii Europene a Radiodifuzorilor, a sosit la Festivalului Internaţional RadiRo

Jean Philip de Tender, directorul media al Uniunii Europene a Radiodifuzorilor – UER –  a sosit astăzi în Romania, iar la această oră, se află în sala de concerte a Radiodifuziunii, la reprezentaţia Orchestrei Simfonice Radio ORF din Viena, din cadrul Festivalului Internaţional RadiRo.
Jean Philip de Tender: Zilele acestea se desfăşoară întâlnirea grupului pentru muzică al UE a Radiodifuzorilor. În cadrul ei se va face un schimb de concert, este vorba de 3.000 de concerte anual. Acest grup se ocupă de schimburi. Am discutat astăzi cu preşedintele Radio România şi cu câteva persoane de la Ştiri despre câteva lucruri remarcabile pe care le faceţi. Am păstrat în minte nişte idei bune. Am discutat cu ei şi despre provocări, despre faptul că pe lângă radio şi televiziune există şi online şi despre cum trebuie trecută în online valoarea şi conţinutul ştirilor pe care le avem. Am discutat despre cum vă conectaţi nu doar la românii din România, dar şi la românii din afara ţării, cum îi ajutaţi să-şi redobândească identitatea şi rdăcinile.
Realizator: Într-un interviu acordat Siminei Botar, pentru RRA, Jean Philip de Tender, directorul media al UER, a menţionat în mod special oportunităţile pe care le are radioul public, prin sala de concerte de care dispune.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 septembrie