Orchestra Simfonică Radio ORF din Viena, la Festivalul RadiRo

Festivalul Internaţional al Orchestrelor, RadiRo, a intrat astăzi în cea de-a 7-a zi. În această seară, pe scena Sălii Radio vor urca membrii Orchestrei Simfonice Radio ORF din Viena. Dirijor va fi Cornelius Meister, cel care în 2015 a dirijat şi Corul şi Orchestra Naţională Radio, la Festivalul Enescu. Orchestra austriacă activează şi ca ansamblu de operă şi colaborează cu dirijori premiaţi cu Oscar.

Reporter: Sorina Goia – Orchestra Simfonică Radio ORF din Viena, dirijorul său şef Cornelius Meister şi faimosul violonist leton Gidon Kremer, sunt reperele celei de-a 7 seri a festivalului RadiRo. Ansamblul radioului austriac ce activează şi ca orchestră de operă colaborează cu dirijori premiaţi cu Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră a unui film, motiv pentru care în 2012 a lansat un set de 24 de CD-uri cu cele mai mari hit-uri pentru orchestră.

Cornelius Meister: Este un mare noroc pentru mine să revin în România deoarece am amintiri extraordinare legate de felul în care a fost primită Simfonia a 8-a de Mahler, pe care am interpretat-o aici, şi mă simt şi mai norocos să pot reveni împreună cu Orchestra Simfonică Radio din Viena, care va veni pentru prima dată la Bucureşti.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 septembrie