Preşedintele ANAF este de părere că dialogul constant între Fisc şi marii contribuabili este soluţia pentru o relaţie firească

Preşedintele ANAF este de părere că dialogul constant între Fisc şi marii contribuabili este soluţia pentru o relaţie firească între cele două părţi. Dragoş Doroş a precizat că autorităţile fiscale îşi doresc o relaţie cât mai bună şi deschisă cu firmele româneşti, mai ales în condiţiile în care majoritatea contribuabililor sunt de bună credinţă şi îşi achită corect obligaţiile fiscale.

Dragoş Doroş: Tendinţa mondială în administrarea fiscală este transparenţa. Singura modalitate de a fi mai puţin controlat, de a fi mai puţin încărcat de penalităţi şi de majorări este aceea de deschidere totală faţă de fisc.

Realizator: Preşedintele ANAF a mai declarat că tot pe linia simplificării relaţiei contribuabililor cu Fiscul se înscrie şi decizia ca de la 1 ianuarie 2017 majoritatea declaraţiilor să fie primite numai online, nu şi pe hârtie, ne-a transmis reporterul RRA, Iulian Olescu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 septembrie