Serviciul de Ambulanţă Bucureşti a finalizat ancheta internă pentru a stabili condiţiile în care a murit Ioan Gyuri Pascu

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti a finalizat ancheta internă pentru a stabili condiţiile în care a murit Ioan Gyuri Pascu. Comisia de disciplină şi-a declinat competenţa în privinţa unui eventual caz de malpraxis şi a înaintat cazul către Colegiul Medicilor, după cum a declarat cu puţin timp în urmă, managerul Ambulanţei, Alis Grasu. Ea a precizat însă că au fost identificate două încălcări ale regulamentului intern şi una a fişei postului, de către medicul care s-a prezentat la primul apel la locuinţa artistului:

Alis Grasu: Articolul din regulamentul intern prevede obligaţia medicului de a folosi trusele din dotarea maşinii, la toate intervenţiile. În cazul de faţă, medicul a folosit parţial echipamentul din dotare. Articolul din fişa postului prevede obligaţia de a obţine consimţământul pacientului, atât pentru tratamentul aplicat, cât şi pentru refuzul de transport la spital. Medicul nu are în fişa de intervenţie consimţământul pacientului în ceea ce priveşte refuzul de a fi transportat la spital, deşi declară că a propus acest lucru şi că a fost refuzat.

Realizator: Doctorul Alis Grasu a mai precizat că medicul nu a folosit electrocardiograful şi defribilatorul, la intervenţia din noaptea de luni şi că s-a propus sancţionarea disciplinară a acestuia.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 septembrie