Tarja Turunen, fosta solistă de la Nightwish, va concerta la Timişoara

Tarja Turunen, fosta solista a trupei Nightwish, va susţine două concerte în România. Una dintre cele mai puternice voci ale rockului simfonic, fosta solistă a formaţiei finlandeze de metal simfonic Nightwish, va susţine două concerte anul viitor: pe 2 februarie, în Timisoara, şi pe 3 februarie, în capitală. Artista a devenit celebră, alături de trupa Nightwish, dar se bucură și de o carieră solo de succes. Tarja Turunen va reveni în România pe la începutul anului 2017, urmând să susțină cele două concerte. Primul va fi susţinut în orașul de pe Bega, care va avea loc pe 2 februarie, la Filarmonica Banatul, iar al doilea concert este programat pentru 3 februarie, la Sala Palatului din București.
„După doi ani, în care a luat o pauză de la show-urile rock, axându-se mai mult pe cele de muzică clasică, dar și pe activitatea din studio, soprana va readuce pe scenele din România cele mai iubite piese din perioada în care a activat ca solistă Nightwish, precum și piesele clasice din cariera solo care se bucură de o mare popularitate, precum «I Walk Alone», «The Reign» sau «My Little Phoenix». Totodată, nu vor lipsi nici extrase de pe cele mai recente materiale discografice, «The Brightest Void» și «The Shadow Self», lansate anul acesta”, transmit organizatorii evenimentului. Pe lângă show-urile sale rock, artista s-a implicat și în alte tipuri de proiecte.
„Cu o voce inconfundabilă și o prezență scenică fermecătoare, Tarja Turunen este una dintre cele mai importante voci din muzica rock & metal, abordând un stil bine conturat, însă mereu surprinzător. Mare iubitoare a muzicii clasice, Tarja a dezvoltat numeroase proiecte prin care să o promoveze. Ambele au fost puse în scenă și în România: «Ave Maria» – spectacolul de colinde, care a avut loc la Ateneul Român, și «The Beauty and the Beat», în care melodii clasice din repertoriile lui Bach, Listz, Beethoven, Mozart, dar și Queen și Nightwish, au fost reinterpretate în manieră clasică, alături de o orchestră impresionantă formată din 70 de instrumentiști cărora li s-a alăturat și carismaticul toboșar Mike Terrana”, mai spun organizatorii. În 2016, Tarja Turunen a lansat „The Shadow Self”, acesta fiind cel de-al patrulea album solo al artistei. Tot anul acesta, artista a lansa și „The Brightest Void”.
„În timp ce înregistram piesele pentru The Shadow Self, mi-am dat seama că sunt foarte multe pentru un singur album. Am decis să nu păstrez nimic pentru mine și să-mi împărtășesc noile cântece preferate cu voi, fanii, cei care mi-au oferit constant un sprijin intens”, a declarat Tarja Turunen. Biletele pentru concertul de la Timișoara au prețurile cuprinse între 150 și 390 de lei, relatează www.tion.ro.

(RADOR – 29 septembrie)