Leo Hussain și Alexandru Tomescu, pe aceeași scenă la Festivalul RadiRo, alături de Orchestra Națională Radio

Leo Hussain, unul dintre cei mai talentați tineri dirijori ai momentului, s-a aflat la pupitrul Orchestrei Naționale Radio, în cel de al doilea concert al orchestrei la Festivalul RadiRo, vineri, 30 septembrie 2016, la Sala Radio. Leo Hussain a devenit cunoscut în plan internațional după numirea sa ca director muzical al Landestheater Salzburg și ca urmare a unor excelente colaborări cu orchestre și teatre de operă prestigioase din Europa. Hussain a revenit la București pentru a participa la Festivalul RadiRo, după ce a fost invitat să dirijeze mai multe concerte la ultimele două ediții ale Festivalului Enescu. 
Violonistul Alexandru Tomescu s-a aflat în centrul atenției publicului, ca solist invitat al serii, unde a interpretat Concertul pentru vioară și orchestră de Samuel Barber. Solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio și protagonist al Turneului Stradivarius, cu o carieră națională deja consolidată și cu o expunere internațională în plină ascensiune, Alexandru Tomescu cântă din 2007 pe celebra vioară Stradivarius Elder – Voicu. 
Primul concert al Orchestrei Naționale Radio la Festivalul RadiRo a avut loc pe 26 septembrie și a adus pe scena festivalului o impresionantă distribuție marca Radio România: Corul Academic Radio și Corul de Copii Radio au concertat alături de Orchestra Națională Radio în Carmina Burana de Carl Orff. Un fragment al concertului poate fi ascultat aici: https://www.youtube.com/watch?v=UUo2mQmp6ys
Concertul de închidere al festivalului va avea loc sâmbătă, 1 octombrie, și va fi susținut de BBC Concert Orchestra, sub bagheta dirijorului Barry Wordsworth. 
Organizat de Radio România, Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio – RadiRo se desfășoară în intervalul 23 septembrie – 1 octombrie 2016 și prezintă 9 concerte în 9 zile de festival, 6 orchestre simfonice prestigioase din Europa și Asia și 22 de soliști și dirijori de maximă notorietate ai scenei muzicale actuale. 
 
Organizator: Radio România
Sponsor principal: Orange
Coproducător: TVR
Parteneri: Arcub, Institutul Cultural Român
Maşina festivalului: Dacia
Sponsori: Art Production, Intâlnirile JTI, Aquatique, Treasure Tea & Coffee, Florăria Iris
Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional, Radio România Internaţional,  Orchestrele şi Corurile Radio, România TV, Adevărul, Caţavencii, Observator Cultural, Revista Cariere, Zile şi Nopţi,  Accente,  Forbes, Mediatrust, Agenţia de carte, Librăriile Humanitas.
Parteneri media internaționali: European Broadcasting Union, Asia – Pacific Broadcasting Union