Veşti bune pentru fermierii români

Fermierii vor începe să primească de luna aceasta plata avansului pe suprafaţă din fonduri europene, a dat asigurări ieri ministrul agriculturii. Achim Irimescu a precizat că sumele primite vor fi mai mari decât cele de anul trecut, adică aproape duble.
Achim Irimescu: Din 16 octombrie vom fi în măsură să dăm plăţile în avans. Nu ştiu exact suma şi nu vreau să creez aşteptări oamenilor, dar în orice caz va fi mult mai importantă decât anul trecut, când a fost 59 de euro, probabil undeva la dublul sumei, sigur peste 100 de euri şi sperăm să acoperim 700 – 800.000 de producători. Mai mult, ne străduim să intre la avans şi cei care sunt care sunt în control.
Realizator: Ministrul agriculturii a mai declarat ieri, la Timişoara, că agricultorii care au fost afectaţi de secetă sau de îngheţul târziu din primăvara acestui an vor primi despăgubiri din partea guvernului către sfârşitul anului. Valoarea despăgubirilor nu este încă stabilită. La nivelul întregii ţări sunt afectate peste un milion de hectare de teren.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -1 octombrie