Au fost inaugurate primele două rute aeriene interne care leagă Iaşiul de Cluj şi Timişoara

Iaşiul este legat din acest weekend pe căi aeriene de Cluj-Napoca şi Timişoara. Cursele sunt efectuate de o companie low cost şi sunt primele care conectează oraşul moldovean de alte zone din România, cu excepţia zborului către Bucureşti – a spus directorul Aeroportului Internaţional Iaşi, Marius Bodea.
Marius Bodea: Cred că este una din cele mai mari reuşite ale Aeroportului Iaşi, al echipei de aici, şi până la urmă nu e vorba de aeroport sau de compania care zboară, e vorba despre oameni, pentru că, după reuşitele succesive de a lega Iaşul de capitale europene, de oraşe importante, cred că se impunea să avem o legătură internă între oraşele principale ale României, şi vorbim de Iaşi, Timişoara şi Cluj, mobilitatea oamenilor, în primul rând, dar ulterior şi a mărfurilor este cheia dezvoltării economice oriunde în lume.
Realizator: Conexiunile aeriene între oraşele mari ale ţării au început să se înmulţească. Aceeaşi companie low cost care a inaugurat cursele de la Iaşi către Timişoara şi Cluj a anunţat că din primăvară va lega şi Constanţa de aceste două oraşe, precum şi de Oradea. De luna trecută, o altă companie a introdus curse zilnice Timişoara – Bucureşti.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 octombrie