Gala LSRS 2017 – Excelenţa în educaţie se premiază la început de an

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) dă startul Concursului „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”. Termenul limită pentru înscrieri este 1 decembrie a.c., iar premiile vor fi decernate, ca în fiecare an, în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate. Evenimentul va avea loc pe 5 ianuarie în București.  

Excelență în educație. Fidelă misiunii asumate de la înființare, LSRS promovează tinerii români cu rezultate și realizări remarcabile pe plan academic și extra-curricular la nivel național și internațional. Astfel, Gala LSRS promovează într-un cadru formal excelenţa academică românească din ţară şi din străinătate, aducând în atenţia societăţii civile din România tineri români de succes.

Categorii de premii. Premiile vor fi acordate studenților români cu experiență academică și extra-curriculară la cel mai înalt nivel pentru următoarele categorii:

  • „Studentul Român al Anului din America de Nord
  • „Studentul Român al Anului din Europa” – un premiu pentru nivelul universitar și un premiu pentru nivelul post-universitar
  • „Studentul Român al Anului de pe alte Continente”
  • „Studentul Român Erasmus al Anului”
  • „Premiul Special în Arte”
  • „Studentul Anului în România”

Toate candidaturile, cu excepția celei pentru „Studentul Anului în România”, vor participa automat în competiția pentru Marele Premiu „Studentul Român al Anului în Străinătate”. Pentru Marele Premiu sunt eligibili toți studenții români care au studiat în străinătate în anul universitar 2015-2016, indiferent de aria geografică și domeniul de studiu.

Condiții de participare. Candidații se pot înscrie în concurs online, până la data de 1 decembrie 2016. Aceştia sunt invitați să consulte documentele complete despre competiție, criteriile de jurizare și despre procedura de aplicație pe http://bit.ly/galalsrs2017 

Candidaţii pentru categoria „Studentul Român Erasmus al Anului” vor fi nevoiţi să descarce, completeze şi ataşeze formularul de candidatură „Call for Applications Erasmus” (se va descărca de pe http://bit.ly/galalsrs2017). Pentru informaţii suplimentare legate de Concurs cei interesaţi sunt rugaţi să trimită un email la adresa studentulanului@lsrs.ro

Jurizarea candidaților. Procesul de jurizare se va desfășura în două etape. Preselecţia va fi realizată de către laureații edițiilor anterioare ale Galei LSRS, iar selecţia finală de către un juriu format din personalități ale mediului academic, sectorului public, societății civile și mediului de afaceri. În cazul premiului Special în Arte, jurizarea va fi realizată de către experți consacrați ai acestui domeniu.

Cea de-a opta ediție a Galei Studenților Români din Străinătate marchează în același timp aniversarea a opt ani de activitate a LSRS. Proiectele derulate de LSRS au ca obiectiv principal să ofere studenților români din străinătate un cadru de dialog și recunoaștere prin susținerea intereselor acestora și promovarea meritelor lor în societatea românească actuală. LSRS încurajează păstrarea legăturii cu România și promovarea unei imagini pozitive a țării noastre peste hotare, prin intermediul acestor modele de excelență și profesionalism.

Toți cei interesați să ia parte la o seară de Gală în data de 5 ianuarie 2017 sunt invitați să își rezerve gratuit un loc prin completarea formularului disponibil aici http://bit.ly/galalsrs2017inscriere. Accesul la eveniment se face exclusiv pe baza listelor de înscrieri.