Germania va trimite în România ofiţeri de stat major care vor lucra în cadrul Brigăzii Multinaţionale NATO

Germania va trimite în România ofiţeri de stat major care vor lucra în cadrul Brigăzii Multinaţionale NATO, care va fi dislocată la Craiova, a declarat, astăzi, ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc. Demnitarul a precizat şi că Statele Unite vor colabora cu partea română în acest proiect, care a fost aprobat la Summitul NATO.
Mihnea Motoc: Recent, am avut confirmarea, din partea Berlinului, că Germania ca contribui cu ofiţeri de stat major la Brigada Multinaţională, rămânând de definit exact modalitatea în care se va relaţiona cu brigada sau cu operaţiunile Brigăzii Multinaţionale unitatea ce va veni din partea SUA, din cadrul brigăzii suplimentare pe care o dislocă, începând cu anul viitor, în Europa. Rămâne de precizat modalitatea. Vă asigur că mai sunt şi alte discuţii cu aliaţi importanţi, pe care le-am angajat la modul foarte serios şi ale căror rezultate le vom anunţa de îndată ce vor fi confirmate.
Realizator: La Brigada Multinaţională NATO, care va fi creată pe structura Brigăzii 2 Rovine de la Craiova, şi-au anunţat deja participarea Bulgaria şi Polonia, cu 400 de militari, respectiv 120.