Preşedintele Klaus Iohannis şi Premierul Dacian Cioloş au participat la deschiderea anului universitar

Preşedintele Klaus Iohannis participă la festivitatea de deschidere a noului an universitar organizată la Universitatea de Vest Timişoara. Iar cu puţin timp în urmă la Cluj-Napoca premierul Dacian Cioloş a fost prezent la ceremonia de la Universitatea de Medicină şi Farmacie. Premierul, care a studiat şi el în Cluj-Napoca, la Facultatea de Agronomie şi Medicină veterinară, le-a vorbit studenţilor despre rolul pe care îl pot avea în realizarea unui sistem medical românesc performant.
Dacian Cioloş: Aşteptăm şi de la dumneavoastră ca în momentul în care veţi ajunge să profesaţi, să fiţi în măsură prin contribuţia pe care o veţi aduce să recâştigaţi şi să recâştigăm împreună încrederea în sistemul de sănătate. Şi asta presupune, cum spuneam, în primul rând onestitate, presupune verticalitate, presupune curajul de a spune lucrurilor pe nume, să ştim împreună să identificăm atunci când sunt probleme, să avem curajul să vorbim despre ele şi împreună să putem să găsim soluţii.
Realizator: La Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca vin anul acesta peste 14 mii de studenţi, în anul întâi. Cifra clasează universitatea printre cele mai căutate din ţară, în condiţiile în care numărul studenţilor a scăzut constant în ultimii ani. Doar aproximativ 40 de mii de tineri încep anul întâi, astăzi, în universităţile de stat, potrivit datelor Ministerului Educaţiei. În total, la stat, sunt 480 de mii, faţă de 900 de mii acum 10 ani. Pentru a face facultăţile de stat mai atractive, Ministerul Educaţiei a introdus de anul acesta 35 de noi specializări în programe de studii de licenţă.