Președintele Nicolae Timofti: Republica Belarus, un prieten de încredere al Republicii Moldova

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a primit astăzi, la Reședința de Stat, o delegație condusă de către Prim-ministrul Republicii Belarus, Andrei Kobeacov, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Șeful statului a salutat vizita oficială a șefului Executivului de la Minsk, care confirmă bunele relații moldo-belaruse, în special, pe dimensiunea economică.
De asemenea, Președintele Timofti și-a reiterat gratitudinea către autoritățile belaruse pentru menținerea accesului pe piață a produselor moldovenești, în perioada embargoului impus de Federația Rusă.
La rîndul său, premierul belarus a menționat că țara sa respectă vectorul pro-european de dezvoltare al Republicii Moldova și, în pofida viziunilor distincte privind politica externă, Chișinăul și Minskul pot identifica punți de colaborare.
Participanții la discuție s-au referit și la reuniunea Comisiei interguvernamentale mixte pentru cooperare comercial-economică, care are loc la Chișinău și unde urmează să fie identificate proiecte de interes comun, inclusiv în domeniul farmaceutic și cel al infrastructurii drumurilor. Oficialii s-au arătat optimiști în privința sporirii volumului schimburilor comerciale dintre cele două state, în perspectivă.(Editor L. Alcază)

MOLDPRES (R.Moldova), 3 octombrie