Comisia prezidenţială care va elabora proiectul de ţară propus de preşedintele Klaus Iohannis, va avea prima şedinţă, la Palatul Cotroceni

Comisia prezidenţială care va elabora proiectul de ţară propus de preşedintele Klaus Iohannis, va avea prima şedinţă astăzi, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 11:00. Şeful statului consideră că este necesar acest demers politic, care să fie o viziune despre cum ar trebui să arate România, pe termen mediu şi lung, ţinând seama de statutul nostru de membru al Uniunii Europene şi de partener strategic al Statelor Unite ale Americii. Oana Bâlă prefaţează reuniunea de astăzi.
Reporter: Oana Bâlă – Toate partidele parlamentare au desemnat câte doi reprezentanţi pentru a face parte din Comisia prezidenţială, care va elabora proiectul de ţară, în timp ce Guvernul a nominalizat un reprezentant. De asemenea, sunt 11 personalităţi care completează componenţa comisiei, în nume propriu, în condiţiile în care au experienţă dovedită în domenii de specialitate şi cunosc bine realităţile europene. Prima şedinţă a comisiei, care are loc astăzi, va fi prezidată de preşedintele Klaus Iohannis, după care vor exista întâlniri lunare, până la mijlocul anului viitor, când îşi va încheia activitatea. Comisia va fi coordonată de consilierii prezidenţiali Leonard Orban şi Cosmin Marinescu, iar proiectul de ţară rezultat nu va fi o strategie, ci un document politic care va arăta direcţiile de dezvoltare ale României şi care este locul şi rolul ţării noastre în UE. Şeful statului îşi doreşte ca societatea românească să susţină acest proiect de ţară, aşa că după ce va fi finalizat îl va suspune unei etape de dezbatere publică.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (4 octombrie)