Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că este notabil faptul că dosarul Microsoft a fost clarificat în instanţă

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat astăzi că este notabil faptul că dosarul Microsoft a fost clarificat în instanţă şi a precizat că acum în acest caz de corupţie, importantă este recuperarea prejudiciului. La finalul şedinţei Comisiei prezidenţiale privind Proiectul de ţară, şeful statului le-a mai spus jurnaliştilor că nu va desemna ca premier, după alegerile din luna decembrie, o persoană urmărită sau condamnată penal, indiferent de cine va fi propusă.

Reporter: Oana Bâlă – Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va trata cu maximă seriozitate desemnarea premierului după alegerile parlamentare, ţinând cont de prerogativele funcţiei de şef al statului. El a spus că nu este adeptul jocurilor politice şi că va urmări ca noul premier să întrunească majoritate în Parlament şi să fie competent. De asemenea, va ţine cont de criteriile de integritate.

Klaus Iohannis: În niciun caz, nu voi desemna o persoană care este urmărită penal sau condamnată penal sau are probleme de integritate de altă natură. Eu am spus demult: clasa politică trebuie să se reformeze, trebuie să avem politicieni curaţi şi acest criteriu va fi, evident, unul din criteriile, nu cele mai importante, va fi criteriul eliminatoriu.

Reporter: În ceea ce priveşte condamnările definitive în dosarul Microsoft, preşedintele Klaus Iohannis consideră că Justiţia a dovedit că poate prelucra şi finaliza un  astfel de caz de corupţie şi că un punct important care rămâne de pus în practică este recuperarea prejudiciului.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 octombrie