România se pregăteşte să participe, în 2019, în Belgia, la Festivalul de Arte Europalia International

România se pregăteşte să participe, în 2019, în Belgia, la Festivalul de Arte Europalia International. Un memorandum în acest sens a fost semnat, astăzi, de autorităţile române cu conducerea prestigiosului festival.

Reporter: Mihaela Helmis – Anul 2019 poate fi numit anul României la Bruxelles. Ţara noastră va deţine, în prima parte a acelui an, preşedinţia rotativă a Consiliului European, iar din luna octombrie va fi invitatul Festivalului Cultural Europalia. În prezenţa preşedintelui şi a directorului acestui festival din Belgia, Memorandumul pentru organizarea Festivalului Europalia 2019 a fost semnat azi, la Bucureşti, de Corina Şuteu, ministrul culturii, Lazăr Comănescu, ministrul afacerilor externe şi Radu Boroianu, director al Institutului Cultural Român.

Corina Şuteu: În România, organizaţiile care vor colabora pentru finalizarea festivalului sunt un număr de ministere şi ceea ce deocamdată este stabilit prin memorandum este forma de cooperare între ele, pentru ca proiectul să poată să fie realizat în modul cel mai eficient şi cel mai bun posibil.

Lazăr Comănescu: Un rol important în derularea cu succes a acestui proiect de anvergură şi de mare interes pentru noi îl vor avea cele două misiuni diplomatice ale României de la Bruxelles, ambasada noastră în Regatul Belgiei, dar şi reprezentanţa noastră permanentă pe lângă UE.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 octombrie