„Pacifica” la Grand Beyoğlu Festival, un maraton de 50 de zile, la Istanbul

Leo Iorga, Vlady Cnejevici și Teo Boar sunt invitați sub numele „Pacifica” la Intercultural Art Dialogues. Evenimentul se află sub tutela celui mai mare festival organizat de Primăria Beyoğlu anul acesta, Grand Beyoğlu Festival.

Pacifica va urca pe scena instalată în Piața Taksim pe 9 octombrie 2016, de la ora 16.00, într-un maraton muzical de neratat. Pe 10 octombrie a.c. componenții trupei urmează să onoreze o serie de întâlniri cu potențiali colaboratori sau viitori parteneri.

Solistul rock Leo Iorga, fost membru al trupelor Cargo, Compact, Schimbul 3, în prezent membru al trupei PACT by Leo Iorga & Adi Ordean, a început să cânte la vârsta de 14 ani ca toboșar în trupa liceului „Ioan Slavici”. Până în 1985 a colaborat cu grupul „Pacific”. În 1988 cântă lead vocal la grupul Cargo lansând hiturile „Brigadierii”, „Povestiri din gară”; „Erata”. Din toamna lui 1988 până în 1996, lead vocal al grupului Compact în componența Leo Iorga, Adrian Ordean, Vlady Cnejevici, Teo Peter, Emil Laghia și Leluț Vasilescu, formație catalogată de Florian Pittiș și de mulți alții drept „formula de aur a Compactului”. Lansează hituri ca: „Singur în noapte”, „Mă voi întoarce”, „Să te gândești la mine”, „Toamnă în sufletul meu”, „Trenul pierdut”, „Ploaia”, „Cine ești tu, oare?”, ”Cine-i vinovat?”, ”Te visez mereu”.

Din 1997 până în anul 2001 a cântat alături de Adrian Ordean, George Patranoiu, Mario Ticlea, Bobiță Stoica, Anca Neacșu, Irina Nicolae, Paul Pampon Neacșu, Cătălin „Bibanu” Dalvarea, Andi Savastre în formația Schimbul 3.

Din 2003 cântă în trupa Pacifica alături de Vlady Cnejevici și Teo Boar.

Vlady Cnejevici este absolvent al Liceului de muzică ”Ion Vidu”, din Timișoara, secția pian. Vlady Cnejevici domină de mai bine de treizeci de ani clasamentul „clăparilor“ și, în acelasi timp, este cotat drept un excelent compozitor si aranjor. De-a lungul timpului, muzicianul a făcut parte din trupe importante: „Progresiv Tm“, „Compact“, „Blue Workers“ (Ioan Gyuri Pascu), „Laura Stoica Band“, „Weinberger Blues Machine“, „Pasărea Colibri“, ”Pacifica”, ” Pasărea Rock”. Din 1997 face parte din Asociatia Drepturilor de Autor a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, iar din 2010 a devenit membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Teo Boar a pătruns în taina notelor de la vârsta de 7 ani, atunci când a început să cânte la vioară. Până în anul 1990 Teo Boar a fost membru activ al trupei ”Pacifica”, dar a cântat și formația ”Carusell”, din Arad. Din anul 1992, chitaristul și-a început colaborarea cu Ioan Gyuri Pascu, alături de care a imprimat câteva albume. Din 1995, muzicianul colaborează cu Grupul Divertis, în spectacole și emisiuni de televiziune. Din 2009, Teo Boar și-a început colaborarea și cu Mircea Baniciu,  apoi cu grupul „Pasărea Colibri“. În cei 30 de ani de activitate a colaborat cu zeci de soliști, a participat la sute de emisiuni de televiziune și a susținut câteva mii de concerte, atât în țară, cât și în străinătate. Din anul 2011, Teo Boar este solicitat în calitate de chitarist și solist vocal pentru imprimări de studio, care au devenit  coloanele sonore ale mai multor filme de lung metraj.

Festivalul „Intercultural Art Dialogues” este organizat de Primăria Beyoğlu, partener important al ICR Istanbul.

Prima participare românească în cadrul evenimentului a avut loc în anul 2012. Structura de anul acesta a festivalului care se derulează pe o perioadă de 50 de zile include: Antiques Festival, Golden Hands Traditional Hands Festival, Beyoğlu Antiquarian and Secondhand Book Festival, Intercultural Art Dialogues Festival.

– transmite ICR Istanbul

Contact:

Institutul Cultural Român Dimitrie Cantemir-Istanbul

Siraselviler Cad. 21, Taksim, Beyoglu, Istanbul

tel:(+90212) 292 43 45

fax:(+90212) 292 46 26

email: icr.istanbul@icr.ro

www.icr.ro