Posturile publice de radio fac eforturi pentru a îmbunătăţi serviciile oferite ascultătorilor

Posturile publice de radio fac permanent eforturi pentru a îmbunătăţi serviciile oferite ascultătorilor. Ele se implică în găsirea de soluţii pentru a face faţă provocărilor şi pentru a folosi oportunităţile pe care le oferă noile tehnologii. Radio România va organiza, anul viitor, conferinţa Organizaţiei Managerilor Serviciilor Publice de Radio şi Televiziune. Secretarul general al organizaţiei, Toshiyuki Sato, a declarat, într-un interviu acordat în exclusivitate postului nostru, că, în pregătirea acestui eveniment, se află într-o căutare continuă de teme relevante pentru radiodifuzorii publici, de la tânăra generaţie, până la independenţa editorială sau finanţare. El a vorbit, totodată, despre punctele tari ale radiodifuzorilor.
Toshiyuki Sato: „Radiodifuzorii sunt mai puternici în caz de calamităţi naturale şi în cazul transmisiunilor în direct de la momentele importante. Un alt avantaj este că avem capacitate, avem echipe bune de profesionişti şi acoprim evenimentele prin ştirile pe care le difuzăm. Presa de pe internet foloseşte în cea mai mare parte ştirile altora. Radiodifuzorii au propriile ştiri, programe pe care le pot oferi şi altora”.
Puteţi asculta interviul integral cu secretarul general al Organizaţiei Managerilor Serviciilor Publice de Radio şi Televiziune, Toshiyuki Sato, în emisiunea „Agenda globală”, de la ora 22:20.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 octombrie)