Preşedintele UDMR a criticat guvernul premierului Dacian Cioloş pentru că face abuz de ordonanţe de urgenţă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a criticat guvernul premierului Dacian Cioloş pentru că, în opinia sa, face abuz de ordonanţe de urgenţă, iar rolul de control al parlamentului nu mai există. Preşedintele UDMR şi-a exprimat speranţa că după alegerile din decembrie din România va exista un guvern politic şi un legislativ care să reprezinte interesele electoratului.
Kelemen Hunor: „E cred că cea mai mare miză în acest moment este să aducem înapoi în parlament deciziile politice fiindcă altfel e greu să vorbeşti despre stat de drept, despre democraţie parlamentară, despre tot ce ne-am dorit în ’90 şi după ’90. Un guvern care nu are susţinere politică şi nu are nici majoritate şi nici opoziţie nu cred că reuşeşte să servescă binele comun.
Realizator: Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a mai declarat astăzi la Arad, că săptămâna viitoare această formaţiune va depune la Biroul Electoral Central listele cu 200.000 de semnături necesare participării la alegerile din decembrie, scrutin pentru care UDMR are candidaţi în toate circumscripţiile din ţară şi din străinătate. Kelemen Hunor a precizat că UDMR va ceda două locuri eligibile pe listele sale Partidului Civic Maghiar, într-un demers în premieră menit să consolideze solidaritatea comunităţii maghiare din ţara noastră – transmitre corespondentul nostru Ioan Suciu”.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 octombrie)