Consiliul Naţional de Coordonare al PNL a validat decizia privind preluarea preşedinţiei unice a partidului de către Alina Gorghiu

Consiliul Naţional de Coordonare al PNL a validat, astăzi, în unanimitate, decizia privind preluarea preşedinţiei unice a formaţiunii de către Alina Gorghiu şi l-a împuternicit pe europarlamentarul Daniel Buda să semneze listele pentru alegerile parlamentare. Pentru mai multe informaţii suntem acum în direct cu redactorul nostru Alina Bordeiaşu, aflată la şedinţa PNL, în desfăşurare la Palatul Parlamentului. Bună ziua Alina.

Reporter: Bună ziua. Aşadar, începând de astăzi, PNL are un preşedinte unic în persoana Alinei Gorghiu. Liberalii văd în această schimbare, grăbită de demisia lui Vasile Blaga, o definitivare a fuziunii dintre vechiul PNL şi vechiul PDL. Listele pentru alegerile parlamentare vor fi semnate de Alina Ghorghiu şi Daniel Buda, împuternicit în acest sens de către delegaţii prezenţi la reuniune. La această oră au loc discursuri punctuale pe direcţii din programul de guvernare pe care liberalii l-au pregătit. O intervenţie va avea şi actualul ministru al sănătăţii, Vlad Voiculescu. El a fost invitat de PNL la această reuniune şi a anunţat că va fi prezent pentru a vorbi despre sistemul sanitar din România.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 octombrie