Caravana SMURD a ajuns la Piatra Neamţ

Caravana SMURD, care oferă gratuit populaţiei cursuri de acordare a primului ajutor în situaţii de urgenţă, a ajuns şi la Piatra Neamţ. Localnicii au putut învăţa de la specialiştii centrului mobil de instruire cum să intervină pentru a salva vieţi în caz de cutremur, incendiu, inundaţii sau accidente.

Reporter: Gianina Buftea – Caravana a ajuns la Piatra Neamţ cu ocazia ceremoniilor prilejuite de înmânarea drapelului de luptă al Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă Petrodava al judeţului Neamţ. Dr. Raed Arafat, şeful Departamentului de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă, a vizitat centrul mobil.

Raed Arafat: A intrat în lucru acum vreo trei luni, patru luni. Deja câteva mii de oameni au fost instruiţi prin această caravană. A circulat în mai multe zone din ţară şi va continua programul ei, care se face mai ales în weekend, când oamenii au timp să intre, să participe la o pregătire de prevenire la incendii, de mod de comportament în caz de dezastre, mai ales la cutremur, şi de acordare de prim ajutor.

Reporter: Cursurile oferite includ prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România: cutremure, inundaţii, incendii şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă. Centrul mobil are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 octombrie