Bugetul alocat pentru întreaga ţară din cadrul programului Casa Verde este de 94 de milioane de lei

 Astăzi începe prima sesiune a Programului Casa Verde, lansat la sfârşitul lunii trecute de Ministerul Mediului Apelor şi al Pădurilor. Prin acest program, persoanele fizice şi juridice pot beneficia de finanţare, prin Administraţia Fondului pentru Mediu, pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă. Această primă sesiune se încheie pe 24 octombrie, iar dosarele pot fi depuse la sediile agenţiilor pentru protecţia mediului din judeţele de reşedinţă. Şi în judeţul Caraş-Severin sunt aşteptaţi cei interesaţi – după cum a precizat pentru Radio România Reşiţa, purtătoarea de cuvânt a Agenţiei judeţene pentru Protecţia Mediului, Mirela Ianoşi.
Mirela Ianoşi: „Prin această sesiune oamenii pot să depună cerere de finanţare pentru panouri solare presurizate, când li se va acorda o sumă până la 6 mii de lei, sau panouri solare nepresurizate 3 mii de lei, sau pompe de căldură, pentru care li se va da 8 mii de lei. Tot ce trebuie este ca persoana respectivă să vină cu dosarul de finanţare complet la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Caraş Severin”.
Bugetul alocat pentru întreaga ţară din cadrul programului Casa Verde este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populaţiei şi 34 de milioane persoanelor juridice.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 octombrie)