„Pe o vreme ca asta” de Mihnea Chelaru şi Ion Andrei Puican, premieră absolută la Radio România Actualităţi

Teatrul Naţional Radiofonic vă invită să ascultaţi, în premieră absolută, luni, 10 octombrie, de la ora 23:05, la Radio România Actualităţi, spectacolul: Pe o vreme ca asta. Scenariul şi regia artistică Mihnea Chelaru şi Ion Andrei Puican.

Distribuţia spectacolului radiofonic reuneşte nume importante ale scenei româneşti, cât şi tineri interpreţi extrem de talentaţi: Cristian Iacob, Constantin Florescu, Smaranda Maria Caragea, Ioan Andrei Ionescu, Ana Maria Bălescu, Cosmina Ştefania Olariu, Coca Bloos, Mirela Sânziana Zeţa, Andrei Bibire, Bianca Oprea, Monica Clara Popadiuc, Mircea Alexandru Băluţă şi Costas Mincu.

Pe o vreme ca asta este o piesă de teatru radiofonic puzzle ce urmăreşte destinul unui suflet înainte să se nască, în timpul vieţii şi după trecerea în cealaltă lume. Nimic nu este întâmplător, iar coincidenţele nu sunt decât noduri ale destinelor ce se întâlnesc. Cine suntem? De ce venim pe această lume? Gânduri ce se repetă în fiecare generaţie, în fiecare om, în fiecare suflet… Pe o vreme ca asta este o clipă de viaţă şi o viaţă într-o clipă.

Scenariul radiofonic este gândit în aşa fel încât, prin dinamica, prin vocile actorilor, prin ilustrarea perfectă a interferenţei motivelor, prin tehnici de sound design, prin interferenţe acustice, să fie un spectacol de actualitate, dinamic şi antrenant. Regia artistică conturează cu subtilitate o acţiune interesantă şi captivantă, prin combinarea vocilor actorilor cu strigăte, efecte sonore şi vibraţii auditive. Muzica originală a compozitorului George Marcu vine să completeze, cu o valoare sensibilă şi percutantă, dar şi cu o expresivă explorare a sunetelor, în spaţiu şi timp, iar punerea în valoare a sunetelor magice ale compozitorului să se îmbine perfect cu percuţia lui Lucian Maxim. Din echipa de realizatori ai spectacolului mai fac parte: Simona Vasiliu – redactor, Florin Bădic – regia de montaj şi Janina Dicu Tudor – regizor de studio.

Spectacolul Pe o vreme ca asta de Mihnea Chelaru şi Ion Andrei Puican, va putea fi ascultat, în avanpremieră, luni, 10 octombrie, de la ora 11:00, la Clubul de la hotelul Ramada Majestic, în prezenţa actorilor din distribuţie, a oamenilor de teatru, jurnaliştilor şi a publicului iubitor al fenomenului.